Mengene İşkence

23-06-2023 14:58
Mengene İşkence

Mengene İşkence

Mengene işkence, malzemeleri sıkıştırmak ve sabitlemek için yaygın olarak kullanılan aletlere verilen isimdir ve çok çeşitli ihtiyaçlar için yapılmıştır. Bu ürünlerin mekanizması motorsuzdur. Aletin ana işlevleri olan sıkıştırma ve sabitleme, bir çeşit vida sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Vidanın veya kelepçe kolunun saat yönünde döndürülmesi, sıkıştırma yüzeylerini birbirine yaklaştırır ve saat yönünün tersine döndürme, çeneleri birbirinden uzaklaştırır. Endüstriyelden genele çeşitli uygulamalar için modeller mevcuttur. Temel fonksiyonları aynı olsa da uygulamaya bağlı olarak farklı ürün çeşitleri bulunmaktadır.

Mengene İşkence Mengeneler ve Çeşitleri

İşkence mengene çeşitleri, çalışma mantıkları kolay olan ürün çeşitleridir. Mengene kolunun döndürülmesi tırnaklar arasındaki boşluğu daraltır, kolun döndürülmesi ise sabitlenecek malzemenin kalınlığı doğrultusunda pençelerin ayarlanmasını sağlar. Sapın çalışma yönünün tersine döndürülmesi, çeneler arasındaki mesafeyi artırarak aletin çene kısımları arasına sıkıştırılan malzemenin hareket ettirilip çıkarılmasına izin verir.

Bir sanayi kuruluşunun hemen hemen her bir atölyesinde bulunan işkence mengene modelleri, ustaların en ideal yardımcılarından olarak adlandırılabilir ve fonksiyonelliği onların işlerini büyük ölçüde kolaylaştırır. Türlerine, kullanım yerlerine ve işlevlerine göre isimlendirilen çeşitli mengene türleri tüm beklentileri karşılar ve dayanıklı yapıda geliştirilirler. Bu nedenle de bu ürünler uzun süreler boyu sorunsuz kullanımlar vadeder.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.