Mihengirler

09-06-2023 16:30
Mihengirler

Mihengirler

Mihengirler, sabit bir sürmeli kumpas kullanılarak milimetreye kadar hassas bir şekilde ölçülebilen ve yüksekliği ölçerken parçaları işaretlemek için kullanılabilen göstergelerdir. Bir işaretleme ve aynı zamanda da kontrol aracı olarak işlev görürler. Yapı olarak farklı olabilirler. En çok tercih edilenler ince taneli ve ince ayarlı olanlardır. Düz zeminde kullanılırlar. Plakalar (düz, hafif pürüzlü, hassas plakalar) gibi hassas yüzeylerde kullanım, ölçüm doğruluğu için çok önemlidir.

Çizim, X-şekilli, V-şekilli kübik bir desteğe yaslanmış bir şekilde yapılmıştır. Gösterge düz olarak işaretlenecektir, bu nedenle işaretli parçayı şekillendirmek için bir bükücü veya makas kullanılır. Sadece markalama için değil, aynı zamanda bir plaka üzerine yerleştirilen parçaların yüksekliğini ölçmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Yere temas eden kısım "0" boyutudur.

Mihengir Çeştileri

Mihengir çeşitleri, çizim ve yükseklik ölçme noktasında büyük yardımcı olur. Mihengir modelleriile çizim yapılacaksa her şeyden önce, ölçüm hatalarını önlemek için yaptığınız tüm manipülasyonların düz, hassas bir yüzey üzerinde yapılması önemlidir. Üzerinden geçen kısım sabit kaliper ile istenilen ölçüye getirilir ve ayar vidası sıkılarak ölçü değişimi engellenir. İş parçasının ölçüm için işaretlenecek kısmı plaka hareket etmeyecek şekilde yerine konur.

Hareketli tırnağın çizim ucu işaretleme yüzeyine hareket ettirilerek çizim yapılır. Ölçüm yapmak için ise Ölçülecek yüksekliği tek parça halinde levhanın uygun konumuna yerleştirin. Hareketli parçanın elmas ucunun alt kısmı, ölçüm parçasının ölçülecek parçası ile temas eder.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.