Mikrometre

28-02-2023 16:55
Mikrometre

Mikrometre

Mikrometre, aynı cismin iç ve dış çaplarını, yüksekliğini ve derinliğini ölçmek için kullanılmakta olan özel bir ölçü aletidir. Kullanım alanlarına göre farklı sınıflara ayrılırlar. Ayrıca limit, disk ucu, kesme kenarı, kanal, kalınlık ve daha fazlası için uygulamaya özel mikrometreler vardır. Çalışma prensibi olarak mekanik veya dijital olabilir. Hemen hemen her model için her iki versiyonu da bulabilirsiniz. 0-25 mikron hassas sonuç veren ürünlerden biridir. Cihazın ölçeği, harici ölçüm cihazlarına olan ihtiyacı tamamı ile ortadan kaldırır. Yaylı bir cırcır mekanizması, her kullanımda güvenilir ve tekrarlanabilir okumalar için tutarlı basınç oluşturur. Çok özel bir tasarımla satılan aletler son derece dayanıklıdır.

Ağırlıklı olarak güçlendirilmiş çelikten yapılmış aletler kırılmaya ve aşınmaya karşı dirençlidir. 0.02mm'lik birimlerde işlenebilen kaliper tipi ile karşılaştırıldığında, mikrometre tipi daha yüksek okuma doğruluğuna sahiptir. Bazı nesneler bir dış mikrometre kullanımını gerektirebilir. Verniyeli terazilerin karmaşıklığına ve çizgi geçişlerini tespit etme zorluğuna bir alternatif olarak geliştirilmiş olan bu ürünler hem doğruluk hem de okunabilirlik açısından birçok avantaj sunar. Doğru ölçüm yapabildiğinden çok çeşitli uygulamalar için kullanılabilir. Yüksek doğruluğa ihtiyaç duyduğunuzda aletin hassas ölçümünden yararlanabilirsiniz. Mikro metre kullanımı ile daha ideal sonuçlar elde edebilirsiniz.

Hassas Ölçüm Gerektiren Alanlarda Mikrometreler

Mikrometreler son derece gelişmiştir. Çoğu cihazla karşılaştırıldığında yüksek ölçüm doğruluğuna sahip ürünler için ölçüm aralığı metre ve inç cinsinden verilir. Bir metrik mikrometrenin ölçüm aralığı 0,01 ila 0,001 mm'dir. İnç ölçerken, aralık 0,001 ila 0,0001 inçtir. Tipik bir enstrüman, farklı konumlarda bulunan birden fazla bölgeye sahiptir. Küçük bölüm 0-25 mm'dir. Ölçülecek nesnenin yapısına bağlı olarak, 25 mm'lik artışlarla farklı versiyonlar mevcuttur ve çapı 500 mm'ye kadar olan nesnelerin hassas ve ideal bir şekilde ölçülmesini sağlar. Örneğin 0-25mm mikro metre modeli 20mm ölçüleri için kullanılırken 50-75mm ürün 60mm ölçüleri için uygundur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.